Problemet med kæresteferie

About my boobs.

Jeg er på rigtig mange måder det man vil kalde lettere uinteresseret i modebranchen. Jeg kan ikke fremmane særlig mange holdninger til den, faktisk. Udover at jeg selvfølgelig kan se i en tøjbutik, hvad jeg kan lide og hvad jeg ikke kan lide.

En ting ved industrien, der dog kan få mig til at undres gang på gang, er bryst/hofte dimensioner i tøj. Det er som om at alle der laver skjorter, t-shirts, kjoler, og bikinier tror, at hvis man er kæmpestor om barmen, så er man det også om taljen. Og hvis man har en forholdsvis smal talje, har man også et forholdsvist smalt bryst. Altså, hvad???

Jeg forstår det bare ikke. Jeg er sgu da ikke den eneste. Sajøst, hvad med alle dem som er helt vildt slanke og får store silibabser? Hvad gør Linse K? Det er noget jeg virkelig godt snart gad at få svar på.

Mine er naturlige. Jeg er curvy. Men ifølge tøjindustriens logik, passer min krop ikke sammen. For det er, hvad jeg vil kalde fysisk umuligt at skrue mit torso ned i en skjorte så det ser pænt ud.
Enten skal den passe på brysterne, og så poser den simpelthen noget så kartoffel-sæk-agtigt på maven og hoften. Hvis den passer på maven og hoften, får de alle sammen sådan et fedt look, hvor det ligner, at knapperne over brystet hvert minut kunne springe op og straffe den første person, der lægger sine øjne et sekund for længe på den region.

Bevares, det er da fint med sådan en skræmme-kampagne. ”Eyes up here, mate, du kan blive blind hvis du kigger derned.”

Det er det samme med bikinier. Jeg hader bikinishopping. Hvis du har store bryster i Danmark kan du måske vælge mellem seks forskellige bikinitoppe. Otte på en god dag. Nogle butikker laver endda også den lækre finte at sælge i sæt. ”Skal du have en XXL bikinitop? Jamen, så skal du da klart også have en XXL bund”, og så man fandeme købe et sæt i medium OG et sæt i XXL og spørge ens venindekreds, om der er nogen med en rigtig stor numse og medium størrelse bryst, der kunne tænke sig sådan at indgå en form for bikini-fællesskab. Det er der ikke, kan jeg afsløre.

Derudover giver det sig selv, at når udvalget er så lille, og man ikke har kunnet købe en bikini i H&M, siden man var 16, er det ikke så inspirerende. Og man tager sgu bare, hvad man kan få, og skider lidt på hvilken farve den har. Det er altså snyd. Jeg vil så gerne kunne vælge fra H&M.

Og i går skete det endelig. Gud havde hørt mine bønner. Okay, ikke gud. Men altså. C&A – som butikken hed. Jeg har aldrig været inde i butikken. Men vi gik forbi én – jeg er på konstant bikini jagt – og Lasse foreslog jeg gik ind og kiggede. Det er et meget H&M-agtigt koncept, så jeg tænkte bare at han ikke fattede en skid og BH størrelser. Men gik derind. Og der var de. Bikinierne for store bryster. I alverdens farver og størrelser. Og man måtte sgu oven i købet godt sætte dem sammen med en medium truss’. Havde jeg været bare den mindste smule præmenstruel havde jeg grædt. Men de salte tårer blev oppe på panden, for butikken havde ingen AC. Navnet siger, at de HAR et C, og de HAR et A, men de kan åbenbart ikke finde ud af at sætte dem sammen. De burde sgu udlevere birkeris ved indgangen og sige ”velkommen til saunahelvede!” på indfødt finsk.

Jeg købte to bikinier. Jeg havde under normale omstændigheder købt flere, men fik jeg nævnt, at AC’en ikke virkede? Det var en paradoksal følelse, selvom jeg følte mig enormt draget af bikini-heaven, var jeg eddermame også fyldt op af et gedigent flugt-instinkt af den slags som en 45 grader varm kæmpebutik forårsager.

Jeg købte de to bikinier og skred ud i noget luft. De er lige her, og som du har regnet ud, har jeg den ene på på billedet. Og fortrød straks jeg ikke holdt tropeklimaet ud bare lidt længere og købte flere. Men nu har jeg fandeme fundet ud af, at butikken også findes i Danmark. Det er næsten som at have fødselsdag. Sorry! Det virkede til den fandtes i City Vest i Århus og i Kolding Storcenter, men det har altså vist sig at de har lukket dem – deres Webshop shipper dog til Danmark!

   

4 kommentarer

 • Elvira

  Fedt! Ellers er der også noget på lace.dk 🙂
  Jeg har en naturlig 70J (K i tykkere perioder) og Medium i taljen. Det er UMULIGT! Nogle gange har de faktisk noget i Change.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Hvor er C&A i Danmark????
  Jeg elsker den butik, og blev total trist da den lukkede i Kolding. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Fedt! Jeg har samme problem – den butik må jeg da prøve.
  Ellers kan jeg anbefale bravissimo.co.uk – de sælger undertøj, badetøj og tøj, til folk med bryster – også større end en D-skål 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Duborg

  C&A er guld! Jeg var for nylig i Gdansk, Polen, og den eneste grund til jeg nogensinde ville overveje at tage tilbage, er den butik. Absurd billig, stort udvalg, fin kvalitet. Jeg købte fx et jumpsuit til hvad der svarer til 50 danske kroner. Haps! PS. Du er smækker i ny bikini!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Problemet med kæresteferie